doctors stethoscope and notes
Sănătate

Antiepilepticul Diacomit


Compania Desitin a lansat în România antiepilepticul Diacomit, singurul destinat sindromului Dravet. „Începând cu iunie 2013, singurul antiepileptic dedicat Sindromului Dravet este disponibil și în România (…) Prețul maximal (cu TVA inclus) pentru o cutie este de 776,4 lei, dar Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare face demersurile necesare pentru a obține compensarea acestui medicament”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, eficiența Diacomit (stiripentol) în Sindromul Dravet a fost demonstrată printr-un studiu realizat în Franța în rândul a 41 de copii, în combinație cu Valproat și Clobazam. 71% dintre pacienți au înregistrat o scădere de peste 50% a frecvenței crizelor clonice sau tonico-clonice într-un interval de două luni. Pe de altă parte, 21 de pacienți care au primit Stiripentol au prezentat efecte adverse moderate (amețeală, lipsa poftei de mâncare), dar aceste efecte au dispărut în 12 din 21 de cazuri atunci când dozele medicației adjuvante (Valproat și Clobazam) au fost reduse.

Sindromul Dravet, cunoscut și sub denumirea de Epilepsie Mioclonică Infantilă Severă (EMIS), este o formă rară și foarte gravă de epilepsie, pentru care nu există, în prezent, nicio modalitate de vindecare. Convulsiile apar în primul an de viață la copilul dezvoltat normal. Compania germană Desitin Arzneimittel are o experiență de peste 100 de ani în tratamentul afecțiunilor neurologice și psihiatrice și deține cel mai larg portofoliu în domeniul epilepsiei. Desitin este prezentă în România din 1996. Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare a fost înființată în 2012 și are ca obiective creșterea gradului de cunoaștere a problematicii epilepsiilor rare, îmbunătățirea accesului la medicația și metodele de diagnostic moderne și susținerea familiilor afectate de această boală.

Rate this post