couple meditating for mental health
Frumuseţe

Masajul si reflexologia


Reflexologia se adreseaza celor care doresc sa-si cunoasca mai bine corpul si sa il “locuiasca” in mod constient. Reflexologia ne invata sa descoperim energiile care se ascund in noi insine si sa le stapanim cu ajutorul masajului sau “acupuncturii fara ace”. Veti fi incantati de rezultate daca veti apela la aceasta tehnica extrem de eficienta si simplu de aplicat.

Scopurile reflexologiei sunt reducerea tensinunii nervoase, ameliorarea circulatiei si echilibrarea metabolismelor dereglate.

Cum trebuie masate zonele reflexe ro.wikipedia.org?

Atunci cand va masati propriile picioare, asezati-va cat mai confortabil si puneti piciorul care trebuie masat pe genunchiul opus. Tineti cu o mana piciorul care trebuie masat si folositi cealalta mana pentru a exercita o presiune asupra punctelor dureroase ale piciorului. Masajul trebuie realizat intr-o miscare circulara cu ajutorul degetului mare, dar si cu cel al aratatoruluai, al degetului mijlociu si al inelarului.Incheieturile mainii pot fi folosite la masare zonelor reflexe mai dificil de atins, cum ar fi cele situate pe calcai.

Prin rotirea degetelor de la maini sau de la picioare se obtine o senzatie de destindere si de relaxare extrem de interesanta. Incepeti sedinta de masaj de la calcai si masati tot piciorul , urcand spre extremitatea degetelor. Masati cateva secunde fiecare zona a piciorului si retineti in trecere regiunile dureroase( degetele dvs. vor identifica pe regiunea piciorului o serie de depozite de cristale comparabile cu nisipul sau cu sarea de masa).

Alternati masajul punctelor dureroase cu un masaj de relaxare al intregului picior, iar daca un punct provoaca dureri insuportabile masati de jur imprejur sau pe zona corespunzatoare de pe mana. Pentru o prima presare a unui punct in reflexologia generala a piciorului sunt suficiente 5-10 secunde, iar sedintele de masaj la persoanele care sufera de boli cronice vor fi limitate la 10 minute si in toate celelalte cazuri se lucreaza intre 20 si 30 minute.

Pentru masarea picioarelor mai puteti folosi bile, mingi de golf sau sticle goale care sa le rulati cu picioarele, puteti merge pe sare grunjoasa, sau in timpul verii mergeti cat mai mult cu picioarele goale pe plaja, pe iarba, in apa si evitati incaltamintea cu talpi de cauciuc. La fel ca si picioarele si mainile au pucte reflexogene care trebuiesc masate, iar masajul se poate face de catre persoana in cauza cu cealalta mana, sau de alte persoane, ori cu ajutorul unei mingi de cauciuc sau cu dintii unui pieptene si dosul pieptenului in cazul unor pucte mai sensibile.

Rate this post