fitness girl getting ready for run
Pierdere în greutate

Obezitatea


Obezitatea este o afectiune grava, care consta in acumularea excesiva, mai mult sau mai putin genera­lizata, de tesut adipos, ceea ce duce la o crestere a greutatii cu peste 20% fata de normal. Ea poate fi de origine exogena, prin supraalimentatie, sau endogena, prin tulburari metabolice endocrine. Obezitatea este prezenta atat in tarile foarte dezvoltate, cat si in tarile sarace.

De obicei, obezitatea este insotita si de alte afectiuni, cum ar fi: diabetul zaharat, maladiile cardiovasculare, ateroscleroza, afectiuni ale ficatului, litiaza biliara etc. Mijloacele na­turale de tratament sunt: regimul alimentar, ceaiurile si baile de plante, sportul si exercitiile fizice. Plantele medicinale recomandate in tratamente sunt: papadia, crusinul, socul, urzica, porumbul, cretisoara, ulmul.

Tratamentul cu ceai de cretisoara

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta, oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Acest ceai este recomandat in tratarea obezitatii insotite de diabet zaharat. Ceaiul este recomandat atat pentru adulti, cat si pentru copiii obezi. El accelereaza schimurile metabolice si arderile substantelor nutritive timp.

Tratamentul cu ceai de papadie

Infuzia se prepara din 1-2 lingurite de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Ceaiul de papadie este un remediu natural care trateaza obezitatea insotita de afectiuni hepatice, circu­latorii, renale, cutanate etc. Se mai recomanda a se con­suma salate din papadie, in cure depurative de primavara.

Tratamentul cu otet de mere

Se iau de 2-3 ori zi, in timpul meselor principale, cate 2 lingurite de otet de mere in amestec cu 100 ml de apa.

Se vor consuma frunze de ulm

Consumul frunzelor de ulm, verzi, va potoli foamea si pacientul va manca mult mai putin. In timp, el va slabi.

Tratamentul cu ceai de crusin

Decoctul se prepara din 1-2 lingurite de coaja de crusin mruntita, fiarta cu 250 ml de apa, la foc domol, 15 minute. Ceaiul se bea seara, la culcare, si trateaza obezitatea insotita de constipatii si probleme hepatice si biliare nikotinoff. Medicul specialist poate stabili in timp doza de crusin din care se va prepara ceaiul. Tratamentul se poate realiza si cu pulbere de cru­sin. In fiecare dimineata, pacientul va lua un varf de cutit de pulbere.

Tratamentul cu ceai de soc

Infuzia se prepara din 1-2 lingurite de flori sau frunze de soc, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani de ceai pe zi. Acest ceai este recomandat in tratarea obezitatii insotite de afectiuni renale, constipatie, reumatism, guta etc.

Tratamentul cu ceai preparat dupa reteta:

  • coaja de crusin      75 g
  • flori de soc       45 g
  • frunze de mesteacan

Ceaiul se va prepara dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, fiert in 250 ml de apa, la foc domol. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, intre mese. Tratamentul recomanda cure de 30-45 de zile, cu pauza intre ele tot de 30-45 de zile.

Tratamentul cu ceai de urzica

Infuzia se prepara dintr-o lingura de frunze de urzica, oparite cu 250 ml de apa clocotita en.wikipedia.org. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Este un ceai depurativ, recomandat in tratarea nu numai a obezitatii, ci si a litiazei renale, a gutei, a reumatismului etc.

Tratamentul cu vita-de-vie

  • Se vor consuma 100 ml de suc de agurida pe zi.
  • Decoctul se prepara din 1-2 linguri de frunze de vita- de-vie, nestropita, fierte in 250 ml de apa, la foc domol. Se beau 3 cani de ceai pe zi, prima dimineata, celelalte doua, inaintea dejunului si a cinei.

Tratamentul cu ceai de osul-iepurelui

Decoctul se prepara din 4 linguri de planta, fierte intr-un litru de apa, timp de 30 minute. Se beau 4 cani de ceai pe zi.

Alte recomandari:

Pentru ca tratarea obezitatii sa fie eficienta, va reco­mandam:

  • a aplica un regim alimentar de slabire stabilit de dum­neavoastra impreuna cu un medic nutritionist;
  • multa miscare si sport;
  • tratamente prin bai si masaj.

Rate this post